26 mars

Äntligen har bilen gått igenom besiktningen! Var inne i stan igår och besiktiga pärlan, handlade även lite mat och blommor. Så nu rullar förhoppningsvis pärlan ett år till och lägenheten känns mycket mysigare med ett välfyllt kylskåp och lite söta blommor!

Snart är det dags för mig att ge mig av till praktiken och slutar inte förens 20:15 ikväll. Men lite fredagsmys hinns nog med ändå.

Nu ska jag pussa lite  på mitt ♥ innan jag ger mig av.



24 mars

Redan slutet på mars och äntligen börjar snön töa bort! Ska bli så underbart att kunna komma ut och gå när snön är borta och det är tort och fint på marken. Praktiken känns jätte bra, ledig i två dagar nu och sen jobbar jag hela helgen. Det går fort  när man har roligt, så dessa 5 veckor kommer nog bara rusa iväg!



22 Mars

Dagarna bara springer förbi och i vanlig ordning sitter jag i soffan med en kopp kaffe i handen. Ska snart bege mig ut i solen för att gå av mig lite nervositet, ska ju börja på en ny praktikplats idag kl 13 och visst är det alltid pirrigt att börja på nytt ställe, med nya människor? Det tycker jag iaf.
Men jag hoppas och tror på att det kommer gå toppen bra :)

9 mars

Varför?

Dagen började med att jag gick upp i god tid kl 8 för att vara exakt, började lite smått med frukosten och satte mig för att äta. Klockan är ca halv 9 när mamma ringer och säger åt mig att jag ska besiktiga bilen kl halv 10 så fick hoppa in i duschen och skynda mig iväg för att hämta henne och sedan in till stan. (Hade bestämt att vi skulle kika lite i affärer efteråt). Väl inne på besiktingen så tar det ca 1 - 1,5 timme och slutar självklart med ännu en ombesiktning.

Eftersom det hade dragit ut så på tiden så var det bara till att kika över butikerna på stallsiken lite lätt innan det var dags att åka hemåt. Känner att det är något lurt med bilen men inget jag reagerar över utan åker hem till mamma och ringer vårdcentralen (har själv ingen knapptelefon). Får till svar att de ska ringa upp kvart över 4 då jag självkart inte kan svara eftersom jag har bestämt tid med tjejen jag är kontaktperson åt. Åker hem för att hämta upp ♥ efter att ha druckit en kopp kaffe, åkter vidare till pressbyrån och apoteket och sedan på vägen tillbaka pajar bilen!

Lyckades som tur var få den till parkeringen och sen var det bara att ringa runt till alla möjliga. Först pappa som är så söt och ska hjälpa mig med bilen, sen mamma ihop om att få låna hennes bil veckan ut då jag kör denna veckan. Efter det Marie som skulle med och bowla idag, Efter det bowlinghallen som också har (tryck 2 för att komma dit och 3 för att komma dit), sen ringa tillbaka till mamma och be henne avboka, sen till marie och säga att det var klart, sen fortsätta med att ringa till hon jag är kontaktperson tillbaka till marie sen till hon jag är kontaktperson åt.

Klockan var nu strax efter 3 och det var bara att städa iordning lite snabbt, sminka sig och bege sig in till cafét, träffa allihop och sen nu har mamma och pappa varit här och lämnat den ena bilen och hämtat min. Så känns som det är dags för lite mat innan pluggandet...

8 Mars

Helgen har varit helt otroligt underbar! En weekend i götet med ♥.

Fredagen var riktigt stressig för att hinna med allt inför resan på lördagen, först skolan sen till ♥ mamma, vidare för att handla sen hem till mamma och pappa där jag skulle lämna bilen, tillbaka till lägenheten för att städa, laga mat och sen bara kunna mysa framför let´s dance. Och jag kan säga att det var precis att jag han sätta ner rumpan i soffan när det började.

På lördagen vaknade jag ju som vanligt runt 7-8 och började fixa lite smått innan ♥ gick upp. Vi packade det lilla vi skulle ha med oss och fick sedan skjuts till tåget, som självklart var lite försenat.
Väl nere i göteborg så tog vi en vända på stan, men ingen av oss hittade något så bestämde oss för att bege oss mot hotellet. Tog oss ett tag att hitta det och när vi väl gjort det så blev vi bra besvikna. Hotellet låg bland massa fabriker och annat strunt vilket gjorde att det såg förjävligt ut men som tur var ändrade det sig snabbt när vi kom in och möttes av super trevlig personal och ett underbart rum.

På kvällen var det dags för trerätters som bestod av:
Förrätt: Dillgravad Lax med blomkålspanacotta, mörk krutong, örtsallad och grov senapssås
Huvudrätt: Kycklingballotiné med confiterad rimmat lår, rostade rotfrukter, bladspenat samt tryffelskum
Efterrätt: Varm chokladfondant med bär, sorbe gjord på apelsin och morot och hallonskum

Förrätten kunde ju dock kvittat då varken jag eller ♥ gillar lax annars var maten helt underbar.

På söndags morgonen gick vi ner och åt en fantastiskt god frukostbuffe som bestod av precis allt man kunde tänka sig, för att sedan bege oss till relaxen med bubbelpool och bastu. Såå underbart! Efter det blev det en tripp till på stan och ♥ tyckte att jag skulle ha ett par bra promenad/jogging skor, vilket han köpte till mig (kan det vara en pik tro?) ;) Ne då har tjatat om att jag velat ha ett par bra länge nu, så han tyckte nog att det var på tiden, och inte tackar man väl nej till ett par snygga sköna nike skor!
Efter det begav vi oss hem igen, och jag tror att hur bra man än haft det så finns det inget bättre än att hoppa i sina mjukisar och krypa ner i soffan i sitt eget hem.

Fick nästan ihop en helt novell om helgen och ändå skrev jag inte ens ner hälften, men sammanfattar helgen med att det var helt otroligt underbar.

Det snygga badrummet

bubbelpoolen

3 Mars

Solen lyser in genom fönster och jag sitter i soffan med en stor kopp kaffe och min... social och omsorgs bok. Vilken glädje dödare, läser att 1 av 20 drabbas av demens under 65 och då är det den värsta sorten som förloppet av sjukdomen går snabbare än hos äldre. Känns ju kul att veta, eller kanske inte.

Detta är iaf orsaken till mitt dåliga uppdaterande prov, prov och åter prov. Men om bara 2-3 veckor, så är det dags för praktik. Ska bli så enormt skönt att kunna få vara ledig lite och slippa tänka på skolan när man kommer hem, blir väl dock ett antal uppgifter ändå men jag längtar så :)



Nu åter till social omsorg och demens.. Bye

RSS 2.0