30 december

Gårdagen spenderades på stan med Emilia, en sån där dag som man verkligen längtat efter. Kan inte riktigt sätta ord på vad det var som gjorde det men båda va på bra humör, mycket shopping, fikande och planering inför nyår.
Allt var helt enkelt perfekt, blir väl idiotförklarad till tusen men ah jag kommer nog leva på det ett tag framöver nu.

Har precis ätit frukost och sitter nu med en varm kopp kaffe ihop om att jag ska orka mig in i duschen snart. Ska nämligen iväg till Emilia för att planera maten inför imorgon. Blir tre rätters och ah det är så långt som vi har kommit. Efter det blir det stan för att köpa mat och dryck inför morgondagen, även första gången på systemet kommer bli idag. 3 månader sedan jag fyllde men fortfarande inte pallrat mig dit.

Ne om man skulle ta och göra sig iordning kanske.


Julen

Julafton
Vaknade upp runt nio och sprang upp och hämtade alla julklappar som var till iaz. Sen ner under det varma täcket igen, och titta på när han öppnade dem. Alltid lika spännande och se om klapparna uppskattas, vilket jag tror att de gjorde. 2 xbox spel (varav det ena var fifa10) och en tjockiströja som jag tror han har haft på sig varje dag sen dess. När han var klar med sina så lunkade han trött som han var och hämtade klapparna till mig. Fick en varm och go mössa, en snygg väst/tröja/klänning (vet inte hur jag ska förklara, bild kanske kommer). Och sen fick jag en rosa rattmuff, som nu så fint sitter i bilen.

När vi gjort oss iordning begav vi oss till iaz pappa för att ge julklappar och dricka lite kaffe, han såg också ut att uppskatta sina julklappar väldigt mycket. När vi varit där ca 40 min var det dags för mig och Emilia att fortsätta, så bytte lite julklappar på parkeringen och sedan vidare hem till mamma och pappa där jag möttes av .... ingen.

Mamma hade jobbat natt, så hon låg och sov och pappa var som vanligt på julafton ute och jaga. Så började lite smått med maten när mamma vaknade till liv och strax efter kom även pappa hem. Vi satte oss ner och åt runt ett och som vi brukar satte vi på kalle anka och delade ut julklappar. Efter det blev det kaffe och julgodis och sedan möta upp Emilia igen och ge sig av till iaz mamma, där vi stannade tills klockan var strax efter 2.

Sammanfattar julafton som en toppen dag med mycket fläng, men visst hör det till?



22 december

6 minuter kvar tills det är dagen före julafton, har varit sysselsatt istort sett hela dagen. Var sista dagen i skolan detta året och gjorde ett prov, så skönt att ha det avklarat så man kan ta och varva ner lite under min "ledighet". Har även hunnit med att handla lite ingredienser till julgodis och varit hemma hos mamma och pappa där det blev till att kika på Anna Anka. Hon är så sjukt rolig, precis min humor. Skrattar bara av tanken på henne.

När jag kommit hem igen satte jag igång och göra godis. Blev skumbananfudge och jordgubbsmarsipan doppat i vit choklad och kokos. Smakade mumsigt dock lite väl sött men ah de slank ner på tok för mycket i magen, så nu är magen svullen och go. Tänkte kanske lägga ut lite bilder på det imorgon om det skulle uppskattas.


21 december

Nu rullar dagarna verkligen på och snart är den efterlängtade julen här! Själv ligger jag hemma och är sjuk, har feber, ögoninflamation och värk i hela kroppen. Känner mig alltså väldigt dassig.

Känner för att göra så otroligt mycket idag, som ut och fota lite (bäst och passa på nu när allt är så otroligt vackert), men det skulle också vara roligt att baka lite jul godis, har hittat så mycket smarriga recept.

Men känner på mig att jag inte kommer orka göra något för är redan helt slut efter att bara ha skrivit ett inlägg och ätit lie frukost.


18 december

Sitter frusen i soffan med halduk, tjocka strumpor och filt. Funderar på varför jag utsätter mig för det här! Kallt och jävligt, sen blir man ju inte mer peppad när man ser hur skönt iaz ligger och sover. Skulle verkligen inte haft något emot att få krypa ner under det varma täcket igen.

Nu ska jag om 5 minuter ta trapporna ner, ut i det iskalla vädret, försöka få igång bilen för att sedan bege mig mot skolan. Har dessutom 3.5 timmars håltimma mellan 09:30 till 13:00, höjdpunkten på veckan (eller inte).


bye

Mitt isberg till pärla..

Pärlan startade som ingenting, så skönt! Blev en tur hem, alltid lika mysigt. Granen stod uppe och massa paket låg där under. Julstämning på hög nivå, här hemma står det bara 3 tomtar, men det ger iallafall lite julstämning över lägenheten=)

Har under ett par dagar lyssnat/sett på musikhjälpen som sänds på p3 och vissa tider på tv2, programledarna är instängda i ett "glasrum" utan mat (får ta näringsdrycker) under ett antal dagar. Där har de en insamling till förmån för malariabekämpning. Vet ni att var 30e sekund dör det ett barn i malaria? Usch, hemskt!


17 december

Sitter åter igen här i soffan. Ska snart försöka få igång pärlan (håll tummarna för att hon startar) och bege mig hem mot mamma och pappa, behöver ju lite mat imagen. Blir så mycket onyttig skit när jag är själv om kvällarna, måste bli ändring på detta, men tar nog det efter jul!

Vi märker om det ploppar upp ett utbrotts inlägg om en stund. Om inte, så är jagf lycklig och får mat i magen.


love ♥

16 december

Vilket väder! Snön har yrt mest hela dagen, och resan till och från skolan var inte allt för rolig. Vägarna var inte plogade, utan det var enormt halt och hastigheten kunde knappt överstiga 70. Men vi kom båe dit och hem uan några problem.

När jag kom hem igen dök jag ner i sänger och kylde ner min sömntuta till pojkvän, så slumrade in gott igen och vaknade inte upp försen runt 12. Blev lite frukost och lite prat med Emilia, alltid lika kul att träffas, även om det inte blir lika ofta som förr. Planerat in att göra lite julgodis tillsammans på lördag, ser verkligen fram emot det redan nu!

Mamma var här igår och kom med en förtidig julklapp. Köksgardin, grytlappar, en ängel och en duk. Så nu är det lite förändring i köket.

Delar av mitt hem!




15 december

Vaknade upp och tittade ut. SNÖ! Massa snö. Ska man skratta eller gråta, hatar snön men det är ju så vacker att titta på. Känns rogivade att gå en sväng och se hur snön når marken. Men andra sidan så blir de halt och kallt, halkar ju omkull minst en gång per år pga den här snön och halkan. Ne kommer inte fram till om det är positivt eller negativt med snö. Fast är riktigt sugen på lie pulka åk och bus (kommer nog aldrig växa ifrån det)

Nu sitter jag ihopkrupen i soffan med en kopp kaffe och laddar inför provet. Tankarna snurrar, vet i sjutton hur detta ska gå. Känns som om jag har pluggat så otroligt mycket men inte något sätter sig, nästa gång jag läser igenom mina anteckningar så känns det fortfarande lika främmande för mig. Ne Positiv va de, kommer gå galant det här! (eller inte).

Bye ♥

14 december

Igår var inte vilken dag som hellst, för det första var det lucia men även 2 år sedan jag tog mitt körkort=)
Gud vad tiden rullar på, och i vilket tempo.

Har precis ätit mat (köttgryta med bla zuccini och julmust) och nu sitter jag här med en kopp kaffe och försöker plugga. Grytan tog sin lilla tid att göra, först skära iordning köttet och sen låta det stå och puttra ett par timmar för att få det extra mört. Men det var verkligen värt besväret för underbart gott blev det!

Prov imorgon så behöver nog läsa igenom det ett par gånger till.
bye


12 december

Sovit mer än 12 timmar i natt, så nu är jag verkligen utvilad! Blir helt slut av att gå i skolan, finns inte mycket tid till att bara ta det lugnt. Självklart missade jag vem som van i idol igår, som vanligt. Nyheter är nog de sämsta som går att ha i pausen, finns inga möjligheter att hålla sig vaken.

Hepp nu ska ja plugga observationer!

10 december

Varit i skolan fram till 11 sen slumrade jag någon timme soffan, så härligt. Efter det hann jag med en promenad och åka hem till mamma och pappa som bjöd på mat. Så skönt att få bli bjuden och få slippa stå framför spisen någon gång ibland, verkligen uppskattat.

Nu har jag suttit ihopkrupen i soffan några timmar och pluggat, motivationen är i bott så jullovet är verkligen efterlängtat!

Ne åter till vård och omsorgsboken och sen försöka krypa i säng.

Natti..

Längtar tillbaka

Så lycklig över att få sluta och efter bara ett år

sitter man i skolbänken igen!


Utbrott!

3:e stora glaset jag lyckas hälla ut idag och inte nog med det, när jag skulle torka upp de sista nu så går jag emot den stora kannan som självklart var full med vatten, och vips så hade jag en hel sjö på golvet. Borde nog gå och lägga mig!

9 december

Vaknade av att M satt på sängen och frågade när jag började idag, för hade inte stängt av klockan på mobilen. Tog mobilen och flög upp ur sängen, klockan var 07:10 och Linda brukar stå utanför och vänta vid den tiden. Så jag slänger på mig kläderna och springer ner och precis då kommer hon.

Är verkligen hemskt att stressa iväg så på morgonen, trivs bäst med att få äta frukost i lugn och ro sen även kunna dricka några koppar kaffe innan man ska ge sig iväg. Som tur var gick jag bara en kort dag idag så kunde slumra lite i soffan när jag kom hem.

Rastlös som vanligt så funderar på att gå ut en sväng men är ju så mörkt. Återstår och se, behöver ju verkligen plugga också.



Nästan klar med julklapparna nu, bara en som fattas.
Så skönt!

8 december

Skönt med lite sovmorgon idag, var dock inte meningen utan hade tänkt vara inne i stan vid den här tiden för att köpa de sista julklapparna innan skolan. Har ju inte såvärst många klappar kvar som tur är så förhoppningsvis hinner jag med det efter jag gjort provet.

Är ganska mycket i skolan nu så lovet (om man nu kan kalla det lov, prov samma dag som vi börjar och inlämningar) är verkligen efterlängtat!

  • prov i excel idag
  • prov i vård och omsorg nästa tisdag
  • inlämningsupg i etiken
  • muntlig argumentation i språklig komunikation
Har säkert glömt något nu men känner mig bra trött på det!



Ne om man skulle ta och göra sig iordning.



RSS 2.0